Pagina's

zondag 27 september 2015

Sunday Morning gepocheerd eitje -Simpel-tember

Sunday morning breakfast is, als onze hockeywedstrijden het toelaten, altijd lekker wat uitgebreider dan doordeweeks. Vandaag dan ook een gerecht waar mee (bijna) iedereen wel uit bed en aan de ontbijt tafel krijgt. Een lekker gepocheerd eitje op een aangekleed broodje. Smullen maar!


Ingrediënten per persoon : 
  • 1 Ei
  • 1 Softbread, broodje of boterham 
  • 10 plakjes Komkommer 
  • 1tl (truffel)Mayonaise 
  • Optioneel nog viseitjes(mousse)

Het eitje pocheren:
Breng in een steelpannetje of andere hoge pan ongeveer laag van 10 cm water aan de kook. Breek je ei in een glas of bakje. Wanneer het water kookt laat je het ei voorzichtig in het water glijden. Door de bubbels in het kokende water vormt het eiwit zich om het eigeel. Je kunt je eitjes een beetje helpen door het eiwit met een lepen voorzichtig om het eigeel te vouwen. Kook het eitje voor 3-4 minuten. Schep dan rustig uit de pan en leg kort op keukenpapier om het water op te nemen.
* je kunt wanneer je pan groot genoeg is meerdere eieren te gelijk koken. Maar houdt dan in de gaten dat ze niet aan elkaar vast koken en hoelang elke ei aan het koken is.

Broodjes klaarmaken:
Terwijl je ei kookt, toast je het brood. Bestrijk de deze met de (truffel)mayonaise en komkommer. Wanneer je ei klaar en opgedroogd is leg je deze op de komkommer en breng op smaak met peper en zout. Top optioneel of met wat viseitjes(mousse)
.....Eet smakelijk!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten