donderdag 1 oktober 2015

Rundvlees, Champignons en geroosterde nootjes.

Zo Simpel-tember is voorbij en Stoof-tober en soms Jopen-tober is van start. Terwijl de herfst zijn komst iets heeft uitgesteld wil ik jullie al vast optimaal voorbereiden op het komende seizoen. Daarom vandaag een simpel en smakelijk herfstrecept waarin Champignons en Noten centraal staan.

Ingrediƫnten voor 2 personen:
  • 500 gr Kastanje Champignons
  • 2 Bieflapjes of Biefstuk
  • 70 gr Amandel & Ha­zel­noten mix
  • 2 el Thijm
  • Zout en Peper
  • Olijfolie
  • Roomboter

Aan de slag:
  • Maak de champignons schoon en snij deze in 6e (grote exemplaren in 8e)
  • Verhit 2 el olijfolie en klein stukje roomboter een grote pan en voeg de champignons toe en bak deze op middelhoog vuur en roer geregeld. Voeg na 5 minuten 1 el Thijm toe.
  • Hak de noten met een mes in grove stukjes. Ben je niet z'n held met een koksmes, kun je de nootjes ook in je hakmolentje kort malen. 
  • Doe de nootjes in een steelpannetje en bak ze op matig vuur. Wanneer de nootjes beginnen de kleuren voeg je 1 tl olijfolie en 1 el Thijm toe en meng goed door elkaar. Bak rustig verder en roer geregeld.
  • Check of je champignons bijna klaar zijn voor dat je aan je vlees begint.
  • Pak een koekenpan en verhit hierin 1 el olijfolie en klontje boter. Kruid je vlees met peper. Wanneer de pan heet genoeg is leg de bieflapjes dan voorzichtig in de pan en bak ong. 1 minuut per kant. 
  • Pak vervolgens 2 borden en verdeel de champignons, noten en vlees. 
  • Optioneel kun je het gerecht serveren met gebakken aardappeltjes of rijst.
.....Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen