vrijdag 16 oktober 2015

Appel Crumble

Appeltaart, Hollandser kun je het soms niet krijgen en iedere familie heeft wel een eigen recept. Omdat appeltaart maken altijd weer net wat meer tijd kost dan dat ik er aan wil besteden, ben ik op zoek gegaan naar een snelle en simpele oplossing. Dit is de appel crumble geworden. Eigenlijk niets meer dan een appeltaart zonder boden maar wel met een lekkere krokante koek laag boven op. Met een crumble kun je eindeloos variĆ«ren en is ook heerlijk met bosvruchten of peren. 


Ingrediƫnten voor 2 personen:
  • 1 grote Appel (goudrenet)
  • 1 el Kaneelpoeder
  • 2 el Citroensap
  • 25gr Roomboter
  • 45gr Bloem
  • Roomijs
  • Optioneel: 1 el Suiker
Bak benodigdheden: 2 Ovenvaste schaaltjes

Aan de slag:
  • Verwarm de oven voor op 200C
  • Schil de appel en verwijder klokhuis. Snij de appel in blokjes en doe ze in een kom.
  • Meng de kaneel en citroensap en optioneel de suiker door de appel.
  • Verdeel over de 2 ovenschaaltjes.
  • Kneed voor het crumbledeeg de boter en bloem met de hand fijn. Het moet vlokkerige massa worden. Verwacht dus geen bal van deeg.
  • Verkruimel en verdeel het deeg over de ovenschaaltjes
  • Zet de schaaltjes in de oven en bak voor 20 tot 25 minuten tot dat de crumble begint te kleuren.
  • Serveer met een bolletje roomijs en smullen maar. 
.....Eet smakelijk!


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen