donderdag 22 oktober 2015

Herfst gehakt met krokant laagje uit de oven

De oven het werk laten doen, is toch wel een van de makkelijkste dingen in de keuken. Hierbij een recept voor gehaktschotel die je zo in de oven hebt en vervolgens kant en klaar op tafel kan. Door de combi van de kastanje champignons en gehakt kom je gelijk in de herfst sferen. Dit weekend staat de beloofde Jopen Stoof in de planning, dus dit recept volgt snel.



Ingrediƫnten voor 4 personen:
  • 500gr Rundergehakt
  • 250gr Kastanje champignons
  • 300gr Stamppot Aardappelen
  • 50gr Geraspte Kaas
  • 2 Uien
  • 2 teentje Knoflook
  • 2 el gerookte Paprikapoeder

 Aan de slag:
  • Verwarm de oven voor op 180°C
  • Kook de aardappel volgens de aanwijzingen, meestal 15 minuten, gaar en giet ze af.
  • Terwijl de aardappels koken bereid je het gehakt.
  • Snipper hier voor de uien en snij de knoflookteentjes zo fijn mogelijk.
  • Snij de champignons in 4e (grote exemplaren in 6e)
  • Verhit 2 el olijfolie in een hapjes pan en fruit hierin de ui en knoflook aan.
  • Voeg vervolgens de champignons toe en na 4 minuten ook het rundergehakt en bak dit rul.
  • Wanneer het gehakt bijna gaar is voeg je de paprikapoeder toe en meng dit goed door elkaar en verwarm nog 2 minuten.
  • Verdeel het mengsel over een ovenschaal en stamp de aardappels fijn en verdeel over het gehakt.
  • Zodra dat de hele schaal bedenkt is met een laagje aardappel en bestrooi dit met de geraspte kaas.
  • Zet de schaal  in de verwarmde oven en bak voor 15-20 minuten tot de kaas gesmolten en krokant is.
  • Serveer met een groene salade en ...
.....Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen