vrijdag 30 oktober 2015

Pompoen Wortel soep

Hoera! het is weer vrijdag en we hebben de week overleefd. Vandaar daarom een lekker soep recept. Deze soep zit boordevol met lekkere groeten en heeft ook nog een pittig tintje. Omdat het bijna Halloween is kan de pompoen natuurlijk niet ontbreken. En omdat de worteltjes mooi kleuren mogen ze ook in de pan.


Ingrediƫnten voor een grote pan soep:
  • 500gr Worteltjes
  • 1 kleine Pompoen
  • 2 Uien
  • 1 el Patak Mild Curry Kruidenpasta
  • Olijfolie
  • 2 Groenten Bouillonblokjes

Aan de slag:
  • Snipper de ui en snij de worteltjes in kleine stukje.
  • Was de pompoen en snij de boven kant er af. Halveer de pompoen en verwijder de pitten en draden. Snij de pompoen in kleine blokjes (schillen is niet nodig)
  • Pak een grote soeppan en verhit 2 el Olijfolie en fruit hierin de ui aan. Voeg nu de Curry kruidenpasta toe en meng goed door de ui. 
  • Voeg in stappen de wortel en pompoen toe en roer tussen door. Voeg 2 liter kokend water en de bouillonblokjes toe.
  • Breng alles aan de kook en laat min. 30 minuten koken. 
  • Zet het vuur uit en puree voorzichtig met de staafmixer.  
  • Breng eventueel op smaak met peper en zout en serveer met een lekker stukje stokbrood. 
.....eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen