donderdag 8 oktober 2015

Pasta and meatballs

Oktober is dan wel omgedoopt tot Stoof-tober, maar daar past ook prima een heerlijk pasta recept bij. Welke saus je ook maakt, alles smaakt beter wanneer je het de tijd geeft. Het recept van vandaag is voor pasta met gehaktballetjes en tomaat. En zo als het hoort in een Italiaans recept minimaal aantal ingrediĆ«nten maar volop smaak. Zelf maakte ik de saus de avond van te voren,  ideaal als je een avond weinig tijd hebt. 


Ingrediƫnten voor 2 personen:
  • 300 gr Mager Rundergehakt
  • 2tl groene Pesto
  • 1 Ei
  • 2el Paneermeel
  • Peper en Zout
  • 4 Tomaten
  • 2 teentjes Knoflook
  • 100 gr Spaghetti (ongekookt)
  • Olijfolie
  • Optioneel voor extra pit: 1 tl rode peper fijngesneden of puree

 Aan de slag:
  • Meng in een grote kom het rundergehakt, pesto, eitje, paneermeel en snufje peper en zout goed door elkaar.
  • Verdeel het gehaktmengsel in 10 porties en vorm kleine balletjes.
  • Verhit 2 el olijfolie in een (hapjes)pan met deksel en bak hierin de gehaktballetjes 5 minuten rond om bruin.
  • Snij ondertussen de tomaten in blokjes en voeg deze toe aan de gehaktballetjes. Pers de knoflook boven de pan en meng alles goed door elkaar. 
  • Wanneer je rode peper gebruikt voeg deze dan nu toe.
  • Doe de deksel op de pan en zet het vuur laag. Laat de pan minimaal 30 minuten afgedekt staan zodat de tomaat helemaal uit elkaar valt en alle smaken goed mengen.
  • Breng na 30minuten, in een pan het water voor de spaghetti aan de kook.  Kook vervolgens de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verdeel de spaghetti en balletjessaus over de borden. Beetje olijfolie er overheen en

 .....Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen