Pompoen en de herfst zijn voor mij onlosmakelijk met
elkaar verbonden. Je hebt ze in verschillende vormen en maten en je kunt er
bijna alles mee maken. Vandaag houden we het makkelijk en laten we de oven het
werk doen. Dit is niet alleen gemakkelijk maar heeft als groot voordeel dat je ook geen extra afwas hebt.
Ingrediƫnten voor 2 personen:
- 300-350 gr Kip(dij)filet
- 1 Kleine ronde Pompoen
- 300gr Aardappels
- 1 tl Cayennepeper
- 1 tl Kurkuma
- Peper en Zout
- Olijfolie
Aan de slag:
- Verwarm de oven voor op 200-225°C
- Kook de aardappelen 15 minuten gaar.
- Halveer de pompoen en schep de zaden en draden eruit. Snij de pompoen in 6 gelijke stukken en leg deze op een grote bakplaat.
- Halveer de aardappelen en leg deze samen met de kip(dij)filet bij de pompoen.
- Besprenkel met olijfolie en kruid de kip met de Cayennepeper en Kurkuma.
- Zet de bakplaat in de oven en bak voor 40 minuten tot dat de kip gaar is.
- Wanneer deze gaar is verdeel je de pompoen*, aardappelen en kip over 2 borden en breng op smaak met peper en zout naar keuze.
* Haal bij voor het eten wel de schil van de pompoen J
Voor en na bereiding in de oven. |
Geen opmerkingen:
Een reactie posten