zaterdag 26 september 2015

Rösti Burger - Simpel-tember

Vandaag een heerlijke Rösti Burger, met mozzarella en gebakken courgette. Een burger op een broodje kent iedereen, maar een burger op Rösti? Ik zie ze niet dagelijks op een menu kaart staan. Maar de combi zal je verbazen en door de smeltende mozzarella wordt deze burger een heerlijkheid. Weet jij de ideale opvolger voor Simpel-Tember? Laat hem mij weten.

Aan september komt namelijk bijna een einde. Maar gelukkig is er nog genoeg tijd om simpel-tember recepten met jullie te delen. Ook oktober zal een thema krijgen, hebben jullie ideeën? Laat deze dan achter onder het recept bij de reacties. En wie weet staat oktober in het teken van jouw thema.


Ingrediënten voor 2 burgers:
  • 4 Rösti pannenkoekjes*
  • 2 Hamburger
  • 1 Tomaat, in plakken
  • 1 Courgette
  • 100 gr Mozzarella 
  • Ketchup of BBQ saus
  • Olijfolie
  • Peper en Zout
* In dit recept gebruik ik zelf de Rösti pannenkoekjes van de IKEA maar je hebt zo ook van Aviko. Mocht je ze niet kunnen vinden kun je deze pannenkoekjes ook heel simpel zelf maken. Je hebt hiervoor 500 gr geraspte aardappel of Rösti, 1 los geklopt ei, peper en zout en optioneel een gesnipperde ui nodig. Meng vervolgens alle ingrediënten door elkaar. Verhit een beetje olie en roomboter en verdeel het mengsel in 4 porties. En bak stuk voor stuk rond om bruin en knapperig. 

Aan de slag:
  • Was de courgette en snij deze in 3e en vervolgens in "frietjes". Dit gaat het makkelijkste door de stukken rechtop te zetten en vervolgens in dikke plakken te snijden en snij die vervolgens in de frietjes.
  • Verhit de grillpan en een koekenpan. Verhit in de koekenpan 1 el olijfolie en besmeer de hamburgers met een heel dun laagje olie. Vet nooit je grillpan in!! 
  • Let de hamburgers in de grillpan en doe de courgette in de koekenpan. Bak de courgette rond om gaar en breng op smaak met snufje peper en zout. 
  • Haal de courgette uit de pan wanneer deze gaar is maar nog zeker een lekkere bite heeft. Dit is ook het moment om de grillstreepjes op je burger te checken en je burgers om te keren. 
  • Wanneer je koekenpan nog kookvocht van de courgette bevat, haal dan heel snel een stukje keukenpapier door de koekenpan en verhit hem daarna nogmaals met 1 el olijfolie.
  • Bak nu de Rösti pannenkoekjes aan beide kanten gaar. 
  • Wanneer ook je burgers gaar zijn kun je de borden pakken.
  • Leg eerst 1 Rösti op het bord en bestrijk deze met ketchup of BBQsaus, leg hierop je burger, mozzarella, tomaat en courgette, leg vervolgens de 2e rösti als bovenkant op je gerecht. 

.....Eet smakelijk!

Ook dit recept is gemaakt voor de #IKEAfoodchallenge, Meer info

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen