vrijdag 11 september 2015

Garnalen met verse pasta en verstopte groente - Simpel-tember

Roomsaus bij je pasta. Heerlijk maar helaas niet altijd passend bij je gerecht of gewoon net wat te calorierijk. Vandaar vandaag een recept met een hele romige saus op basis van... jawel bloemkool. Sommige groentes, zoals bloemkool, zijn ideaal om te verwerken in een saus zonder dat je een overduidelijk groentesmaak proeft. En bijvoorbeeld ook prima om jongere kinderen ongemerkt groente te laten eten. In de lijn van simpel-tember combineer ik de saus met verse pasta en snelle garnalen.



Ingrediënten voor 4 personen:
  • 250gr Gevulde verse pasta, bijvoorbeeld Perline 
  • 300-350 gr Garnalen 
  • 1.2 lt Groentebouillon 
  • 350gr Bloemkool roosjes 
  • 4 teentjes Knoflook 
  • 1.5 el Roomboter 
  • 2 el Zuilvelspread 
  • Zout en Peper 

Aan de slag
  • Breng in een pan een ruime hoeveelheid water aan de kook voor de pasta. 
De saus: 
  • Kook in een andere pan de bouillon en voeg de bloemkool toe, kook deze, met deksel, ongeveer 10minuten gaar. Test dit door met een vork in de roosjes te prikken, en hierbij geld hier zachter hoe beter. 
  • Bak je in een koekenpan de knoflook in de roomboter. Bak tot de knoflook licht gekleurd is maar let op dat het niet aanbrand. Wanneer de knoflook de juiste kleur hebt draai je het vuur uit en zet je de pan even aan de kant. 
  • Schep de bloemkool wanneer deze klaar is in een blender of hakmolentje, voeg 200 ml van de bouillon, de knoflook incl. boter, zout en peper en zuivelspread toe en pureer tot er een gladde saus ontstaat. (Je kunt naar wens nog extra bouillon toevoegen) 
De garnalen en pasta:
  • Verhit nogmaals de koekenpan van de knoflook incl. 1 el olijfolie en bak hierin kort de garnalen gaar en krokant. 
  • Kook tegelijkertijd de pasta in 3 minuten gaar. En giet ze vervolgens af. 
Wanneer alle onderdelen klaar zijn, maak je de borden op en naar keus kun je nog een drupje olijfolie over het gerecht verdelen.

.....Eet smakelijk 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen