Pagina's

donderdag 17 september 2015

Easy Pizza - simpel-tember

Pizza in simpel-tember?!? Jazeker en nee we gaan nu niet een hele pizzabodem zelf maken. Om het recept simpel en snel te houden gebruik ik een Tunnbröd/Wrap al bodem. Maar we gaan ze wel zelf beleggen. En nog een voordeeltje deze pizza's staan met 10 minuten op tafel. De pizza's bedacht ik voor de #IKEAfoodchallenge. Voor deze challenge heeft IKEA 12 producten uit het IKEAfood assortiment geselecteerd. En vraagt iedereen om met een of meerdere van deze producten een nieuw gerecht te bedenken voor in het restaurant.


Ingrediënten voor 2 pizza's
  • 2 Tunnbröd (IKEA) of wraps
  • 1 Courgette
  • Salami (ik gebruikte Vilt Korv - elandworst van IKEA)
  • Gerookte zalm
  • Tomatenpuree
  • 1 el olijfolie
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 2 el zuivelspread
  • 50gr geraspte kaas

Aan de slag :
  • Verwarm de oven op 180 °C
  • Snij de courgette door de helft.  Schaaf 1 helft met de kaasschaaf in dunne plakken en andere helft in dunne sliertjes.
  • Verhit de grillpan en grill de pakjes courgette aan beide kanten voor een mooi grillstreepje.
  • Verwarm de olijfolie, tomatenpuree en Italiaanse kruiden in een steelpannetje en verhit tot alles goed gemengd is. 
Opmaken van de pizza's:
Met salami:
  • Verdeel 2/3 van de tomatensaus over de een Tunnbröd en verdeel de gegrilde courgette hier over. Je kunt een paar plakjes bewaren voor je 2e pizza.
  • Beleg vervolg met plakjes salami en bestrooi met de geraspte kaas.
Met zalm:
  • Verdeel het overgebleven 1/3 van je tomatensaus over je tweede Tunnbröd. Verdeel vervolgens de zuivelspread in kleine porties over je bodem en beleg verder met de zalm en courgette. 
Leg beide pizza's op een bakplaat en bak voor 5-7 minuten in de voorverwarmde oven.
Haal ze vervolgens uit de oven en verdeel de courgette sliertjes over je zalm pizza en serveer met een groene salade.

....Eet smakelijk! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten