woensdag 9 september 2015

Taco schelpen - Simpel-tember

Vandaag de woensdag, makkelijk dag van de Simpel-tember! Vanuit huis uit aten wij geregeld tortillawraps gevuld met gehakt of gekruide kip. De overheerlijke tacoschelpen gebruikte we minder omdat deze nog al eens de leuke maar toch ongewenste bijkomstigheid hebben. Zo vallen ze het liefst al bij ongeveer de eerste hap al in 100stukjes uit elkaar. Maar daar heb ik gelukkig wat op gevonden, met dank aan Pinterest! 

Eigenlijk is het ook nog heel simpel ook, je verwarmt de schelpen namelijk niet leeg maar al gevuld met je gekruide gehakt en een beetje kaas. Door de warmte en vochtigheid van de vulling blijft de onderkant van de schelp iets zachter en kan hij minder snel breken. Maar wees niet bang voor een kleffe hap, het gedeelte zonder vulling wordt lekker krokant. 


Ingrediënten voor 2 personen:
  • 6 Tacoschelpen
  • 1 grote Ui
  • 150gr Mager Rundergehakt of Rundertartaar
  • 1 Handvol Sla
  • 2 Tomaten
  • 5 el Magere Kwark
  • 1 teentje Knoflook, geperst
  • 2 el Bieslook, fijngesneden
  • 50 gr Geraspte kaas
  • Tacokruiden

Aan de slag:
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snij de Ui in ringen, de tomaat in blokjes en sla zo fijn mogelijk.
  • Verhit in een koekenpan 2 el Olijfolie en fruit hierin de ui zachtjes aan.
  • Wanneer de ui zacht en beetje doorzichtig wordt voeg je de rundergehakt toe en bak dit ongeveer voor 5 minuten op middelhoog vuur. 
  • Voeg vervolgens de tacokruiden (en indien van toepassing water) toe en meng goed door elkaar, Laat vervolgens nog aantal minuten rustig garen. 
  • Leg de tacoschelpen rechtop in een ovenschaal en vul alle schelpen voor ongeveer 1/3 met je gehakt mengsel en verdeel de kaas over het gehakt.
  • Ze de schaal in de oven en bak voor ongeveer 5 a 7 minuten.
  • Meng ondertussen de kwark, knoflook en bieslook door elkaar voor het sausje. 
  • Wanneer de over klaar is haal je de ovenschaal er uit en zet deze op tafel, serveer samen met je gemaakte saus en de sla, tomaat en overgebleven kaas.
  • Vul de schelpen en 
.....eet smakelijk

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen