Pagina's

zondag 4 januari 2015

Sjalotten Tarte Tatin


Verlangen jullie ook wel eens naar een gerecht wat makkelijk te combineren is en perfect inspeelt op de situatie waar bij het geserveerd wordt. Vandaag z'n recept, deze sjalotten tarte tatin kun je eten als lunchgerecht maar is ook zo te combineren bij een hoofdgerecht. En ook gemakkelijk dag van te voren te maken en even op te warme in de oven. Ook handig voor restjes. En daarnaast doet de oven het meeste werk en ben je er zelf max. 15 min mee bezig.  


Ingrediënten voor 4 personen:
·         500 g kleine sjalotten
·         25 g boter
·         2 el olijfolie
·         2 el balsamicoazijn
·         1 el verse tijm
·         Rol roomboterbladerdeeg

Lage ronde bakvorm (ø 20 cm)

Bereiding:
Verwarm de oven tot 220°C.
Pel alle sjalotten en snij deze in de lengte doormidden. Verhit de boter met de olie in een koekenpan. 
Bak de sjalotten 10 min op matig vuur, tot ze zacht en lichtbruin zijn.
Roer er de azijn, tijm en 1 el water door. Bak nog 5 min, roer af en toe om. Schep de sjalotten in de bakvorm. Laat afkoelen.
Leg het bladerdeeg over de sjalotten in de vorm, snij het deeg eventueel iets bij maar zorg er wel voor dat je deeg goed langs de randen in de vorm kan stoppen.
Bak de taart 25-30 min, tot het deeg krokant en goudbruin is. Laat 5 min in de vorm afkoelen, en stort de taart op een platte schaal. Serveer warm, in punten gesneden en combinatie met lekkere salade en stukje vlees.

De tarte tatin wordt nog lekkerder wanneer je er gelijk na het overstorten op een platte schaal/bord blauwe kaas over verkruimeld. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten