donderdag 29 januari 2015

Lasagne met tartaar en groenten


Vandaag een lekker recept voor een heerlijke lasagne die weinig tijd kost in de voorbereiding en waarbij de oven het meeste werk doet. 




Ingredi├źnten:
  • 6 stuks Verse pasta lasagne bladen 
  • 300 g Tartaar 
  • 125 g Magere spekreepjes 
  • 200 g Geraspte kaas 30+
  • 1 hele Courgette
  • 500 g Passata di pomodore / gezeefde tomaten
  • 1 Prei in ringetjes
  • 2 verse Tomaat in blokjes
  • 2 el Italiaanse kruiden
  • 2 Uien klein gesneden 
  • Middelgrote ovenschaal
Bereiding:
Verwarm de oven voor op op 180°C.
Verhit een grote koekenpan en voeg zonder boter of olie de spekreepjes toe.
Bak deze tot ze beginnen te kleuren. Voeg vervolgens de ui, prei n de courgette toe en breng op smaak met peper en zout. Bak voor ongeveer 5 minuten onder regelmatig omscheppen.

Voeg vervolgens de rundertartaar toe en bak alles ongeveer 10 minuten tot de tartaar net gaar is en voeg nu de verse tomaat en passata toe en verhit alles goed door. Breng op smaak met peper en zout. Laat de saus in 5 minuten iets inkoken. Voeg aan het eind de Italiaanse kruiden toe.

Pak nu je ovenschaal en maak verschillende laagjes met de saus, lasagnevellen en geraspte kaas, en zorg dat de eerste laag altijd saus is. Eindig met saus en bedek de gehele bovenkant met de overgebleven kaas. (houdt hier dus rekening mee met aantal laagjes in je schaal)

Plaatst de lasagne in de oven en laat in 25 tot 30 minuten gaar worden.
Serveer samen met een lekkere salade.

Je kunt dit recept ook makkelijk vooruit maken en porties in koelkast of vriezer bewaren.


Eet smakelijk :)




Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen