dinsdag 10 februari 2015

Kapsalon light

Bij een kapsalon denk je waarschijnlijk niet gelijk aan eten. Doe je dit wel is het niet echt een gezonde maaltijd die je in gedachte hebt. Met een beetje passen en meten heb ik een recept bedacht met een stuk minder calorie├źn maar zeker heerlijk smaak en gevoel van een beetje fout.



Ingredi├źnten voor 2 personen:
  • 300 - 350gr Kipshoarma*
  • 1/2 krop IJsbergsla
  • 2 Tomaten
  • 300 gr ovenfriet
  • 150gr Magere yoghurt
  • 1el Mayonaise/Friteslijn
  • 1el Honey mosterdsaus

* mocht je geen kipshoarma kunnen vinden gebruik dan kipfilet en meng dit met gewone shoarmakruiden.

En nu aan de slag:
  • Verwarm de oven op 225°C en bak de friet volgens de aanwijzingen. 
  • Pak een grote koekenpan, zet deze op het vuur en spray deze licht in met olijfolie.
  • Bak de kipshoarma vervolgens op een laag tot middelhoog vuur
  • Snij de ijsbergsla in fijne reepjes en de tomaten is stukjes

Voor de saus:
Meng de yoghurt, mayonaise en honey mosterdsaus door elkaar en zet aan de kant.

Wanner de friet en kipshoarma klaar is kun je het bord opmaken.Begin met de sla dan de friet, kipshoarma,  tomaat en verdeel als laatste de saus over beide borden.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen