zondag 22 februari 2015

Dadel Quinoa reep

Een koekje bij de koffie of thee is ook zo gewoon. Een tijdje geleden kwam ik een recept tegen voor een variant van deze dadel quinoa reep. Na veel proberen en proeven hierbij een lekker en makkelijk recep die overal bij past.

Wat heb je nodig :
  • 12/13 verse dadels (dat is 1 bakje bij de Albert Heijn)
  • 36gr gepofte quinoa 
  • 2 el ahorn siroop (kan ook met honing)
  • 100 gr pure chocolade
  • Cakevorm langwerpig bekleed met bakpapier


Hoe maak je de reep:
  • In keukenmachine of hakmolentje dadels fijn malen tot soort pasta, vervolgend quinoa en siroop er door heen kneden (met de hand werkt het beste, wel beetje plakkerig)
  • Vervolgens de massa in de cakevorm doen en goed en gelijkmatig uitspreiden over bodem.
  • Chocolade au bain marie smelten en over het dadelmengsel gieten zodat alles bedekt is.


Vervolgens in koelkast zetten en chocolade laten opstijven en eten maar...

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen