donderdag 26 februari 2015

Hamburger

Als je een relaxte vrijdagavond of een lui weekend in de planning hebt staan, hoort daar natuurlijk een passend gerecht bij.  Voor mij is deze Hamburger zeker een van de kanshebbers om op het menu te verschijnen. De burger is makkelijk te maken en door tartaar ipv gehakt te gebruiken ook calorie en vet technisch een gezondere keuze.

Ingrediënten 2 personen:
  • 300gr Rundertartaar
  • 2 tl Mosterd
  • 1 teen Knoflook, heel fijn gesneden
  • 1 Naanbrood (groot) of 2 kleine Naan
  • 2 Tomaten
  • 30 gr. Parmezaanse kaas.
  • 1 handvol Sla, fijn gesneden
  • 1 el Romige Sladressing (ik gebruik zelf caesardressing)
  • Peper en zout

Hoe maak je het:
  • Meng in een kom de Rundertartaar, mosterd en de knoflook goed door elkaar, en breng op smaak met peper en zout. 
  • Verdeel de tartaar in 2 porties en vorm 2 platte "hamburgers". Verhit vervolgens een koekenpan met een beetje olie en boter. En bak de burgers op een matig vuur in ongeveer 5 min mooi roze en keer regelmatig.
  • Meng ondertussen de sla met de dressing en snij de tomaat in plakjes. 
  • Bereid het Naanbrood volgens de aanwijzingen op de verpakking, of op mijn favo manier: inpakken in aluminiumfolie en in de broodrooster. 
  • Wanneer de burger en het brood klaar zijn kun je de burger gaan maken.

Snij het brood open en beleg deze met de sla, leg hier vervolgens je burger op en top af met tomaat en de Parmezaanse kaas. Nog een beetje peper en zout voor de smaak en smullen maar.


Voor mijn WeightWatcherende lezers, hierbij het punten overzicht:






Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen