- 100 g Zilvervliesrijst
- 1/2 teen knoflook
- 125 gr rundertartaar
- 1 tl sesamolie
- 1/2 el sojasaus
- 1/2 courgette
- 2 el wokolie
- 1 peen of 75gr peen julienne
- 65 gr taugé
- 2 eieren
Hoe maak je het:
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd ondertussen de knoflook fijn en meng in een kom met de tartaar, de sesamolie en sojasaus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Snijd de courgette in dunne reepjes. Mocht een verse peen hebben snij deze dan ook in dunne reepjes.
- Verhit 1/2 el olie in een wok en bak de tartaar. Neem uit de wok.
- Verhit ondertussen 1/2 el olie in de wok en bak de courgette 1 min. Neem uit de wok en bak op dezelfde manier de peen julienne. Doe de taugé in een vergiet en schenk er het kokende water over.
- Verhit de rest van de wokolie in een koekenpan en bak de eieren.
- Verdeel de rijst over diepe kommen. Leg langs de randen van de kom de groenten en het gehakt apart van elkaar. Leg het ei in het midden.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten