maandag 23 februari 2015

Bi­bim­bap

Bibimbap is een populair Koreaans gerecht. Het betekent letterlijk gemixte rijst of gemixte maaltijd. Met de recept zet je vrij eenvoudig iets unieks en zeker nietstandaards op tafel.


Ingrediënten voor 2 personen :
  • 100 g Zilvervliesrijst
  • 1/2 teen knoflook
  • 125 gr rundertartaar
  • 1 tl sesamolie
  • 1/2 el sojasaus
  • 1/2 courgette
  • 2 el wokolie
  • 1 peen of 75gr peen julienne
  • 65 gr taugé
  • 2 eieren

Hoe maak je het:
  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. 
  • Snijd ondertussen de knoflook fijn en meng in een kom met de tartaar, de sesamolie en sojasaus. Breng op smaak met peper en eventueel zout. 
  • Snijd de courgette in dunne reepjes. Mocht een verse peen hebben snij deze dan ook in dunne reepjes. 
  • Verhit 1/2 el olie in een wok en bak de tartaar. Neem uit de wok.
  • Verhit ondertussen 1/2 el olie in de wok en bak de courgette 1 min. Neem uit de wok en bak op dezelfde manier de peen julienne. Doe de taugé in een vergiet en schenk er het kokende water over. 
  • Verhit de rest van de wokolie in een koekenpan en bak de eieren.
  • Verdeel de rijst over diepe kommen. Leg langs de randen van de kom de groenten en het gehakt apart van elkaar. Leg het ei in het midden.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen