Pagina's

vrijdag 13 februari 2015

Courgette pasta met romige saus en spekjes

Pasta met een romige saus en spekjes, klink niet gelijk als verantwoord en gezond. Maar met dit recept wil ik jullie laten zien dat je lekker en gezond met een beetje creativiteit prima kan combineren.



Ingrediƫnten voor 2 personen:

  • 1 Courgette
  • 60gr Spaghetti (ongekookt)
  • 100gr Zuivelspread light
  • 125gr Magere spekreepjes
  • 1tl Italiaanse kruiden
  • Peper en Zout

Aan de slag:

  • Breng in een pan water aan de kook en kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. 
  • Snij ondertussen de courgette in lange dunnen slierten.  Zelf gebruik ik hier een spirelli voor, hiermee kun je alles in leuke sliertjes veranderen. 
  • Nu de spekjes, neem een magnetron proof bord en leg hier 2 stukken keukenpapier op. Verdeel nu de spekjes over het keukenpapier en leg nog een stuk boven op de spekjes. Vervolgens op 750Watt in de magnetron voor ongeveer 1,5 tot 2 minuten maar in ieder geval tot het vet gesmolten is. 
  • Voor het sausje bij de pasta meng in schaaltje de zuivelspread met de Italiaanse kruiden en peper en zout goed door elkaar.
  • Wanneer de pasta klaar is deze afgieten en terug in de pan.
  • Voeg nu de courgette en sausje toe ddan de pasta en zet het vuur zachtjes aan en roer de courgette en saus voorzichtig door de pasta. 
  • Wanneer alles lekker warm is verdeel je het over 2 borden en afmaken met de spekjes en verse peper.


Eet smakelijk!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten