donderdag 26 februari 2015

Frit­ta­ta met Champignons

Soms heb je zin in een makkelijk gerecht waarbij je de pannen het meeste werk kan laten doen. Vandaar hierbij een heerlijk en makkelijk recept voor een vegetarische frittata met een lekkere salade.





Ingrediënten:
  • 100gr Volkoren Spaghetti (ongekookt)
  • 250gr Kastanje champignons
  • 3 eieren
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 60gr Geraspte Parmezaanse kaas
  • 3el melk
  • 2el olie

Hoe maak je het:
  • Breng in een pan minimaal 1.5liter water aan de kook en zout het water tijdens het koken.
  • Ook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. 
  • Snij ondertussen de ui en knoflook fijn en snij de champignons in plakjes. 
  • Verhit en een koekenpan 1 el. olie en bak hierin de ui, knoflook en champignons. 
  • Meng in een aparte schaal de parmezaanse kaas, eieren en melk goed door elkaar en voeg peper en zout toe naar smaak.
  • Giet de spaghetti af en spoel deze af met koud water, dit voorkomt plakken. En doe de spaghetti terug in de pan. Meng de champignons door de spaghetti. 
  • Verhit de rest van de olie in de koekenpan en schep hierin het spaghetti-champignon mengsel.
  • Voeg het eiermengsel toe en bak de Frit­ta­ta met een deksel op de pan voor ongeveer 15-20 min.
  • Wanneer de bovenkant begint te stollen kun je met behulp van een bord omkeren en bak de andere kant nog 3-4 minuten.

Verdeel de frittata in 2e en verdeel over de borden. Lekker met een salade.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen