Pagina's

maandag 22 december 2014

Pastinaak peer soep

Omdat koken niet alleen lekker maar ook zeker soms gemakkelijk moet zijn, deel ik een recept dat ik al heel wat keren voor gezellige etentjes of op een luie zondagavond heb gemaakt.

Namelijk pastinaak peer soep.

(Het origineel komt uit de kerst Delicious van 2013)
Wat heb je nodig voor een grote pan soep waar je zeker 6 tot 10 personen mee kan voorzien.

Ingrediƫnten:
- 4 pastinaken, geschild en in stukken
- 2 uien instukken
- 4 tl kerriepoeder
- 2 el olijfolie
- 3 stevige peren
- 1 tot 1,5l kippenbouillon

Begin met je oven voor te verwarmen op 200°C
Meng vervolgens de pastinaak,  ui, kerriepoeder en olijfolie in een grote kom door elkaar en breng op smaak met peper en zout.

Spreid de groenten uit over een grote bakplaat of bakblik en rooster dit voor 20min in de oven. 

Wannneer de groenten klaar is schep deze dan in een grote pan en breng samen met peer en bouillon aan de kook.
Laat de soep 15 min zachtjes koken.


Pureer alles tot een gladde soep en serveer met wat stukjes peer en beetje olijfolie naar smaak.



Zelf ben ik al enige tijd bezig met weightwatchers en dit recept past daar heel goed bij. Mede omdat het veel groenten bevat en de hele pan bevat maar 6 propoint. En dit komt door de olie maar kijkend naar de hoeveelheid houdt dit in dat het neerkomt op 1 punt per kom en bij meer dan 6 personen zelfs bijna puntloos is,


Geen opmerkingen:

Een reactie posten